Blog

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Basis Benodigdheden voor de Aankoop van een Kitten

5 juni 20230

Het verwelkomen van een kitten in je huis is een spannende en vreugdevolle ervaring. Maar voordat je je nieuwe harige metgezel in huis haalt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle benodigdheden hebt om voor de kitten te zorgen en een comfortabele omgeving te creëren. In deze blogpost bespreken we de essentiële benodigdheden die je nodig hebt bij de aankoop van een kitten.

Kattenbak en Kattenbakvulling:

Een kattenbak is een van de eerste dingen die je nodig hebt voor je nieuwe kitten. Kies een kattenbak die groot genoeg is en gemakkelijk toegankelijk is voor de kitten. Het ideale aantal kattenbakken is één per kat en één extra. Vergeet niet om ook kattenbakvulling aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten kattenbakvulling beschikbaar, zoals klontvormende, silica of houtkorrels. Experimenteer om te zien welke variant het beste werkt voor jouw kitten. Zelf gebruiken we de kattenbakken en vulling van PeeWee.

reismandje kitten
@camelia-ciocirlans-images515346782

Reismand kat

Reis je vaak met je kat, dan is een reismand onmisbaar. Heb je de mand enkel nodig voor het halen van de kitten dan kan je overwegen de mand ergens te lenen. Bij een reismand is het belangrijk dat je de kat op een veilige en comfortabele manier kan vervoeren. Maar ook bij het brengen van een bezoekje aan de dierenarts is het handig om zelf een goede reismand te hebben.

Voerbakjes en Voeding

Zorg voor een voerbakjes en een drinkfontein voor water. Roestvrijstalen of keramische bakjes zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Een gezonde kat moet dagelijks tussen de 40 ml en 60 ml water per kilo lichaamsgewicht drinken. Uit zichzelf drinken katten niet zoveel, door de katten KVV te voeren krijgen ze voldoende vocht binnen via de voeding. Maar daarnaast kan je ook een drinkfontein plaatsen, katten hebben namelijk de voorkeur aan vers stromend water op kamer temperatuur.

Kattenmand of -bed

Kittens hebben een comfortabele en veilige plek nodig om te rusten. Een kattenmand of -kussen is daarvoor perfect. Kies een mandje of kussen dat groot genoeg is voor je kitten om in te liggen en te groeien. Zorg ervoor dat het wasbaar is, zodat je het regelmatig kunt schoonmaken.

krabpaal of krabplank
@mariia-demchenko

Krabpaal of Krabplank

Katten hebben de natuurlijke neiging om te krabben, en het is belangrijk om ze een geschikte plek te bieden om dit te doen. Investeer in een krabpaal of krabplank om je meubels te beschermen tegen krabben. Zorg ervoor dat de krabpaal stevig is en verschillende oppervlakken biedt om aan te krabben, te klimmen en te spelen.

Kattenspeeltjes

Kittens zijn speels en nieuwsgierig, en speeltjes zijn essentieel voor hun fysieke en mentale stimulatie. Koop een verscheidenheid aan speeltjes, zoals balletjes, muisjes en speelhengels, om je kitten bezig te houden. Zorg ervoor dat de speeltjes veilig zijn en geen kleine onderdelen bevatten die kunnen worden ingeslikt.

Kattenborstel en Nagelknipper

Om de vacht van je kitten gezond te houden en klitten te voorkomen, is regelmatig borstelen belangrijk. Kies een zachte kattenborstel die geschikt is voor de vacht van je kitten. Daarnaast is het handig om een nagelknipper te hebben om de nagels van je kitten op een veilige lengte te houden. Vraag je dierenarts om advies over de juiste manier van nagelverzorging.

Ontwormen

Jongen katten (kittens) worden standaard ontwormd op de leeftijd van drie, vijf en zeven weken. Daarna geef je jouw kat of kitten maandelijks een wormenkuur, tot hij zes maanden oud is. Bij katten vanaf zes maanden is ontworming vier keer per jaar nodig, vooral als een kat veel buiten komt. Heeft je kat vlooien, of vlooien gehad, dan is ontwormen ook het advies.

Ontvlooien

Het is belangrijk om je kat het hele jaar door te ontvlooien. De werkingsduur kan per ontvlooingsmiddel verschillen. Laat je daarom altijd goed adviseren over het vlooienmiddel.

gratis checklist kitten basis benodigdheden

Gratis Checklist

Bij de aankoop van een kitten zijn er enkele essentiële benodigdheden die je moet hebben om voor het welzijn en comfort van je nieuwe huisdier te zorgen. Een kattenbak, voerbakjes, een kattenmand, een krabpaal, kattenspeeltjes en een kattenborstel behoren tot de belangrijkste items op je boodschappenlijst. Om er voor te zorgen dat je deze benodigdheden klaar hebt staan voordat je je nieuwe kitten verwelkomt, hebben wij een gratis checklist gemaakt die je hier kan downloaden.

Foto: @svetlanarey

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo casa de kapel
Contact
Kapelstraat 172, 2490 Balen België
+32 489 97 02 66
info@catterycasadekapel.be
Informatie
FIFe_logo
bt_bb_section_top_section_coverage_image