Blog

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

De Voordelen van Vers Vlees (KVV) voor Katten

16 mei 20232

Als katteneigenaar wil je het beste voor je harige metgezel, en voeding speelt een cruciale rol in hun gezondheid en welzijn. Als we kijken naar de natuur, is de kat een perfect voorbeeld van een echte vleeseter. Katten zijn strikte obligate carnivoren en hun voedingspatroon is in miljoenen jaren nauwelijks veranderd. Ze hebben nog steeds een grote behoefte aan een eiwitrijk dieet. Terwijl veel mensen kiezen voor conventioneel droog- of natvoer. Maar heb jij ooit een kat in het wild broekjes zien eten? Gelukkig groeit de populariteit van vers vlees, ook wel bekend als KVV (kant-en-klaar vers vlees) als een voedzame optie voor katten. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van het geven van KVV aan katten en waarom het een gezonde keuze kan zijn voor je geliefde huisdier.

Natuurlijke voeding

KVV bestaat uit rauw vlees, organen en botten, wat de natuurlijke voeding van katten nabootst. Het is gebaseerd op het idee dat katten van nature carnivoren zijn en dat hun dieet voornamelijk uit vlees moet bestaan. KVV voorziet in deze behoefte en biedt katten de essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben om gezond te blijven.

Rijk aan voedingsstoffen

Vers vlees bevat een breed scala aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen, mineralen en essentiële vetzuren. KVV biedt een complete en uitgebalanceerde voeding voor katten, waardoor ze alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit kan bijdragen aan een gezonde huid en vacht, sterke spieren en botten, een gezond immuunsysteem en een algemene goede gezondheid.

kitten eet kvv
@catterycasadekapel

Verbeterde spijsvertering

Veel katten hebben moeite met het verteren van granen en andere vulstoffen die vaak voorkomen in commercieel kattenvoer. KVV bevat geen granen en andere onnodige toevoegingen, waardoor het lichter verteerbaar is voor katten. Dit kan leiden tot minder maag- en darmproblemen, zoals braken, diarree en constipatie. Je zal ook zien dat het geven van KVV een gunstig effect zal hebben op de ontlasting, minder stank, minder vaak en kleinere hoeveelheden, dit omdat de kat alles wat zij eet kan gebruiken, lees verteren.

Gewichtsbeheersing

Overgewicht en obesitas zijn veelvoorkomende problemen bij katten. KVV kan helpen bij het beheersen van het gewicht van je kat. Omdat KVV een hoger eiwitgehalte heeft en minder koolhydraten bevat dan droogvoer, kan het de stofwisseling van je kat stimuleren en een gezond gewicht bevorderen. Het kan ook helpen bij het voorkomen van gewichtsgerelateerde aandoeningen zoals diabetes.

kitten eet rauw voer
@catterycasadekapel

Verbeterde hydratatie

Katten hebben van nature een lage dorstprikkel en halen het grootste deel van hun vochtbehoefte uit hun voeding. Droogvoer bevat meestal minder vocht, terwijl KVV een hoog vochtgehalte heeft, vergelijkbaar met het vochtgehalte van prooidieren.

Conclusie

Het geven van vers vlees (KVV) aan katten biedt verschillende voordelen voor hun algehele gezondheid en welzijn. Het imiteert het natuurlijke dieet van katten als carnivoren en voorziet hen van de essentiële voedingsstoffen die ze nodig hebben. KVV is rijk aan voedingsstoffen, bevordert een betere spijsvertering, helpt bij gewichtsbeheersing en verbetert de hydratatie van katten. Door te kiezen voor KVV als voedingsoptie voor je kat, maak je een gezonde keuze die bijdraagt aan een lang en gelukkig leven voor je harige metgezel.

Lupa Diervoeding is de Specialist in vers vlees voeding voor kat (en hond)

2 comments

  • Leonie

    7 juni 2023 at 10:08

    Bedankt voor het delen van dit informatieve artikel over KVV als voedingsoptie voor katten. Het is geweldig om te zien dat steeds meer mensen zich bewust worden van de voordelen van het geven van natuurlijke voeding aan hun katten. KVV biedt inderdaad een dieet dat nauw aansluit bij het natuurlijke voedingspatroon van katten. Het rauwe vlees, organen en botten in KVV kunnen een goede bron zijn van essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen, mineralen en vetzuren.

    Toch is het belangrijk om te vermelden dat er ook risico’s verbonden kunnen zijn aan het geven van rauw voer aan katten. Zoals beschreven in https://huiskatteninfo.nl/voeding/rauw-kattenvoer/, kan rauw kattenvoer potentiële gezondheidsrisico’s met zich meebrengen, zoals besmetting met bacteriën en parasieten. Het is daarom essentieel om als katteneigenaar goed geïnformeerd te zijn en de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen bij het hanteren en voeren van rauw vlees aan katten.

    Al met al ben ik blij te zien dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan het belang van een gezonde voeding voor katten. Als je de juiste voorzorgsmaatregelen neemt kan KVV zeker een goede keuze zijn!

    Bedankt voor het delen van deze waardevolle informatie!

    Reply

    • Wendy Stolp

      13 juni 2023 at 10:46

      Hoi Leonie, bedankt voor je reactie. We zullen hier ook zeker eens een blog over schrijven. Het is zeker belangrijk de risico’s in het achterhoofd te houden en hier als katteneigenaar rekening mee te houden. Groetjes, Wendy

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo casa de kapel
Contact
Kapelstraat 172, 2490 Balen België
+32 489 97 02 66
info@catterycasadekapel.be
Informatie
FIFe_logo
bt_bb_section_top_section_coverage_image