Kittens

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://catterycasadekapel.be/wp-content/uploads/2023/08/nestje-elektra.jpg

Beschikbaarheid

Wij hebben op dit moment geen kittens beschikbaar. In oktober 2024 verwachten wij weer kittens te krijgen. Registreer je op de wachtlijst als je op de hoogte gehouden wil worden.

Kittenbeleid & informatie

https://catterycasadekapel.be/wp-content/uploads/2023/05/kitten.jpg
1
Stap een

Op kittenbezoek voor het uitzoeken van een kitten met wederzijdse klik.

2
Stap twee

Invullen kitten vragenlijst en bedenktijd.

3
Stap drie

Reservatie en aanbetaling.

Al onze kittens komen uit gezonde ouders met stamboom. Beide ouders zijn getest op FIV en FeLV, nagekeken op PKD en HCM via Echo en zijn via DNA getest op erfelijke afwijkingen. Het is natuurlijk altijd mogelijk om alle testen van de ouders in te zien tijdens een bezoek aan onze cattery.

 • Kittenbezoek doorgaans vanaf de leeftijd van 6 weken, tenzij de gezondheid van moeder of kittens anders voorschrijft.
 • Als je langskomt bij de jonge kittens is het van belang dat wij de enige cattery zijn die je die dag bezoekt. Dit om de gezondheid van de kittens te waarborgen.
 • Wij hechten er grote waarde aan dat het kitten een blijvend huis geboden krijgt. Natuurlijk begrijpen wij dat er in uitzonderingsgevallen een crisissituatie kan ontstaan met welke achtergrond dan ook; wij verwachten dan wel dat wij de eerste zullen zijn die wordt ingelicht indien een kat uit onze cattery mogelijk herplaatst zal moeten worden
 • We vragen een aanbetaling wanneer een kitten wordt besproken. Zo binden wij ons aan de kittenkoper en de kittenkoper aan ons in de intentie om het kitten een goed thuis te gaan bieden. Je krijgt hier uiteraard een bewijs van betaling van mee. Mocht de koper een gereserveerd kitten annuleren, om welke reden dan ook, dan zal het aanbetaalde bedrag niet worden geretourneerd.
 • Wij als Cattery behouden ten aller tijde het recht een reservering, om een voor ons gegronde reden, te annuleren. In dit geval zal het aanbetalingsbedrag worden geretourneerd.
 • Het kitten verhuist niet eerder dan op de leeftijd van 14-15 weken naar de nieuwe eigenaar.
 • Het kitten is bij verhuizing naar de nieuwe eigenaar meerdere malen ontwormd, twee keer geënt met levend verzwakt vaccin tegen kattenziekte en niesziekte,  gechip en gesteriliseerd of gecastreerd.
 • Het kitten heeft een Mundikat stamboom (geregistreerd bij FIFe) die samen met het Europees dierenpaspoort wordt overhandigd wanneer het kitten naar de nieuwe eigenaar verhuist.
 • Natuurlijk krijgt het kitten een starterpakket mee, een hoeveelheid kittenvoer en speeltjes.
 • De kittens groeien op in gezelschap van katten en kinderen.
 • Een kitten voor de fok wordt alleen verkocht aan een reeds geregistreerde cattery.
 • Wij verwachten dat onze Ragdolls in hun toekomstige huisjes niet vrij buiten mogen lopen (in een ren of afgeschermde tuin mag natuurlijk wel). Ragdolls zijn namelijk goed van vertrouwen en zien geen gevaar.
 • Ragdolls vinden het niet leuk om de hele dag alleen zijn. Een maatje in de vorm van een andere kat of hond zou daarom fijn zijn.

Tijdlijn

Week
0 - 3

Een groot deel van onze focus ligt op dit moment op het opvoeden van gelukkige, gezonde kittens. Het gewicht van het kitten wordt dagelijks bijgehouden, kleuren en patronen worden bepaald, geslachten worden bepaald en we beginnen met een wachtlijst voor klanten. Een deel van deze informatie zal op onze Facebook- en Instagrampagina worden verstrekt en alle andere informatie is op verzoek verkrijgbaar.

Week
4 - 5

Deze periode wordt besteed aan het trainen van onze kittens in "hoe te katten". Update en foto's zullen worden verstrekt op onze Facebook- en Instagrampagina Er worden afspraken gemaakt met de eerste klanten om de kittens in week 6 te bezoeken. De kittens worden in deze periode ook ontwormd en mogen kennismaken met het eten van vers vlees (KVV).

Week
6

Vanaf week 6 zullen de eerste klanten onze kittens ontmoeten *alleen op afspraak. Zodra je besluit dat een kitten geschikt is voor jou en jouw gezin, zullen we vanaf dit moment beginnen met het accepteren van aanbetalingen en de kitten reserveren. Ook worden de kittens in deze periode voor de tweede maal ontwormd.

Week
7 - 14

Zodra alle bezoekende klanten de kans hebben gehad om kennis te maken met de kittens, zullen we de resterende kittens beschikbaar maken op onze website. Deze pagina wordt gevuld met foto's, prijzen en persoonlijkheidsprofielen van de beschikbare kittens. In week 8 worden de kittens wederom ontwormd, in week 9 krijgen ze hun eerste vaccinatie, worden ze gechipt en wordt de stamboom aangevraagd. Hiervoor is het belangrijk dat de naam van de kitten doorgegeven wordt.

Week
12-15

Week 12 krijgen de kittens de tweede vaccinatie en worden de kittens gesteriliseerd of gecastreerd. Vanaf week 14/15 zijn de kittens klaar om naar hun nieuwe huis te vertrekken! Wij verzenden onze kittens niet.

Fotogalerij

https://catterycasadekapel.be/wp-content/uploads/2023/05/kittens.jpg
https://catterycasadekapel.be/wp-content/uploads/2023/05/kittens1.jpg
https://catterycasadekapel.be/wp-content/uploads/2023/05/kittens2.jpg
https://catterycasadekapel.be/wp-content/uploads/2023/05/kittens3.jpg
https://catterycasadekapel.be/wp-content/uploads/2023/05/kittens4.jpg
https://catterycasadekapel.be/wp-content/uploads/2023/05/kittens-1.jpg
https://catterycasadekapel.be/wp-content/uploads/2023/05/kittens1-1.jpg
https://catterycasadekapel.be/wp-content/uploads/2023/05/kittens2-1.jpg
logo casa de kapel
Contact
Kapelstraat 172, 2490 Balen België
+32 489 97 02 66
info@catterycasadekapel.be
Informatie
FIFe_logo
bt_bb_section_top_section_coverage_image