Blog

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Waar moet je op letten als je een kitten koopt?

22 mei 20230

Het kopen van een schattige kleine kitten voor je gezin is een opwindende en lonende ervaring. Kittens zijn speels, liefdevol en kunnen geweldige metgezellen zijn. Echter, voordat je besluit een kitten te kopen, zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor de verantwoordelijkheid en om de juiste keuze te maken. In deze blogpost bespreken we waar je op moet letten en rekening mee moet houden bij het kopen van een kitten.

Kies het juiste ras

Als je besluit een raskitten te kopen, zorg er dan voor dat je voldoende onderzoek doet naar verschillende rassen voordat je een keuze maakt. Verschillende rassen hebben verschillende eigenschappen, zoals energieniveaus, verzorgingsbehoeften en temperament. Zorg ervoor dat het ras dat je kiest past bij jouw levensstijl en persoonlijkheid.

De Ragdoll heeft een zachte en liefdevolle persoonlijkheid, een echte knuffelkat. Ragdolls zijn heel sociaal en kunnen met iedereen goed overweg, ook met andere huisdieren en kinderen. Wel kan de Ragdoll minder goed alleen zijn en heeft hij graag een maatje om mee te spelen. Dit kunnen ook andere katten of huisdieren zijn.

Gezondheid en stamboom

Bij het kopen van een kitten is het belangrijk om te controleren op de gezondheid van het dier. Zorg ervoor dat de fokker of het asiel gezondheidscontroles heeft uitgevoerd en dat de kitten is gevaccineerd en ontwormd. Vraag ook naar de stamboom van de kitten om de zuiverheid van het ras te bevestigen, vooral als je van plan bent om deel te nemen aan kattenshows of met de kat wil gaan fokken. Verder is het van belang dat de ouder dieren getest zijn op HCM, PKD, FIV en FeLV. Bij Cattery Casa de Kapel worden alle ouder dieren getest, resultaten kun je altijd inzien.

Bezoek de fokker of het asiel

Voordat je een beslissing neemt, is het belangrijk om de fokker of het asiel te bezoeken waar de kitten vandaan komt. Dit geeft je de mogelijkheid om de omgeving te beoordelen waarin de kitten is opgegroeid. Let op hygiëne, de interactie tussen de kittens en de verzorger, en vraag naar eventuele gedrags- of gezondheidsproblemen die de kittens hebben gehad.

Kom je bij Cattery Case de Kapel op bezoek om de kittens te bekijken vragen wij je om die dag geen andere cattery’s te bezoeken. Dit om de gezondheid van de kittens te waarborgen.

Sociale interactie en temperament

Observeer de kittens terwijl ze spelen en interactie hebben met elkaar en met mensen. Kies een kitten dat nieuwsgierig, speels en vriendelijk is. Vermijd kittens die angstig, agressief of teruggetrokken lijken, omdat dit gedragsproblemen in de toekomst kan veroorzaken.

Kosten overwegen

Naast de aanschafkosten van een kitten moet je ook de doorlopende kosten overwegen, zoals voeding, kattenbakvulling, dierenartsbezoeken en vaccinaties. Zorg ervoor dat je budget toereikend is om te voorzien in de behoeften van de kitten op de lange termijn.

Beslissing

Het kopen van een kitten is een beslissing die zorgvuldige overweging en planning vereist. Door rekening te houden met de hierboven genoemde factoren, kun je ervoor zorgen dat je de juiste kitten kiest die past bij jouw levensstijl en behoeften. Een kitten brengt vreugde en liefde in je leven, en met de juiste zorg en aandacht kun je een langdurige band met je nieuwe harige metgezel opbouwen.

Foto: @catterycasadekapel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo casa de kapel
Contact
Kapelstraat 172, 2490 Balen België
+32 489 97 02 66
info@catterycasadekapel.be
Informatie
FIFe_logo
bt_bb_section_top_section_coverage_image