Blog

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Maak je huis kitten-proof

20 juni 20230

Als je nieuwe kitten in huis haalt dan moet je jouw huis kitten-proof maken, een kitten ziet je huis als één grote speeltuin en kent geen respect voor dure vazen. Zeker als je niet veel thuis bent in het begin en de goede gewoontes niet kan aanleren. Wat je niet kan corrigeren mag je ook nooit toelaten.

Het is geen slecht idee om de ruimte van een kitten te verkleinen in zijn/haar nieuwe huis als je niet in de buurt bent. Om jouw meubels te sparen is een krabpaal een must. Niet vergeten dat je een grote kat gekocht hebt. Dit wil zeggen dat jouw krabpalen stevig genoeg moeten zijn. Minimale diameter van de paal is 15 cm, lig plekjes mogen ook niet te klein zijn. Het is geen slecht idee om verschillende meubelstukjes te hebben (een krabpaal, een ton, een boom, etc.) Je zal daarmee de schade aan jouw meubels kunnen voorkomen.

Giftige planten

Sommige planten kunnen giftig zijn voor katten. Zorg ervoor dat je geen giftige planten in huis hebt staan en verwijder eventuele giftige planten uit je tuin. Dit zijn enkele van de meest voorkomende giftige planten voor katten; lelies, amaryllis, narcissen, cyclaam, agave, alocasia, azalea en chrysant. Als je twijfelt of een plantensoort giftig is, kan je deze plant beter niet in huis neerzetten.

Giftige planten voor kitten

 

Bescherm breekbare voorwerpen

Plaats breekbare voorwerpen buiten het bereik van je kitten. Zorg ervoor dat ze niet gemakkelijk kunnen worden omgestoten.

Beveilig kasten en laden

Kittens zijn nieuwsgierig en kunnen in kasten en laden klimmen. Installeer kindveilige sloten op kastdeuren en laden om te voorkomen dat je kitten toegang krijgt tot potentieel gevaarlijke voorwerpen. Zorg er vooral voor dat de kittens geen toegang hebben tot chemische middelen zoals schoonmaakspullen, wasmiddel, medicijnen en bestrijdingsmiddelen.

Bescherm elektrische draden

Katten hebben de neiging om op draden te kauwen, wat gevaarlijk kan zijn. Daarnaast kan een kat of kitten zichzelf eenvoudig in de kabels verstrengelen. Gebruik kabelgoten of draadbeschermers om de draden buiten het bereik van je kitten te houden.

Let op met deuren, ramen en balkons

Zorg ervoor dat ramen en balkons goed zijn afgesloten, zodat je kitten er niet uit kan ontsnappen of vast kan komen te zitten. Een open deur of een open raam lokt natuurlijk uit, zeker wanneer jouw kitten op ontdekkingstocht is.

Nog wat tips

Natuurlijk moet een kitten leren wat hij wel en niet mag, maar een kitten begrijpt nog niet alles en voorkomen is altijd beter.

  • Zet je kwetsbare en breekbare spullen tijdelijk weg.
  • Wees alert op kleine hoekjes en gaatjes waar een kitten in kan verdwijnen.
  • Denk aan je bank en stoelen. Kittens kunnen nog niet zo hoog springen, ze klimmen naar boven via de leuning. Een grand foulard of ander glad kleed over de meubels voorkomt dit. Klimmen kan uiteindelijk leiden tot krabben!
  • Hang je gordijnen tijdelijk hoger zodat het kitten er niet in kan klimmen.
  • Denk aan losliggende snoeren.
  • Berg ook kleine dingen op waar je kitten op kan bijten en/of die hij in kan slikken.

Heb je huis kitten-proof gemaakt dan is het tijd voor de rest van de voorbereiding. Natuurlijk is het nodig een aantal dingen aan te schaffen bij de komst van een kitten. Lees dan ook zeker deze blog over de basis benodigdheden voor de aankoop van een kitten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo casa de kapel
Contact
Kapelstraat 172, 2490 Balen België
+32 489 97 02 66
info@catterycasadekapel.be
Informatie
FIFe_logo
bt_bb_section_top_section_coverage_image