Blog

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Verzorging van de Ragdoll

15 juli 20230

De Ragdoll is een prachtig kattenras dat bekend staat om zijn zijdezachte vacht, betoverende blauwe ogen en ontspannen persoonlijkheid. Als je het geluk hebt om een Ragdoll in je leven te hebben, is het belangrijk om te weten hoe je goed voor hem kunt zorgen. In deze blog delen we enkele essentiële tips en tricks voor de verzorging van je Ragdoll.

Vachtverzorging

Ragdolls hebben een zomer en een wintervacht. Dat betekend dat de vacht in de zomermaanden korter is dan in de winter. Deze vacht verwisselen zij dus twee keer per jaar. De vacht is middellang, zijdezacht en klit normaal gesproken niet. Een keer per week borstelen of kammen is voldoende. Bij het wisselen van de vacht is het beter om wat vaker te borstelen of kammen om de losse haren te verwijderen, dit o.a. om haarballen te voorkomen. Als mensvriendelijke, knuffelige dieren hebben de meeste Ragdolls er geen probleem mee om door hun baasje uitvoerig gekampd en geborsteld te worden. Ze vinden de regelmatige vachtverzorging juist heerlijk. Het is niet nodig de kat in bad te doen (alleen als het echt nodig is), beter is het om de vacht te poederen met talkpoeder, dit even in te laten trekken en dan uit te borstelen, zo verwijder je al het vuil en vet uit de vacht.

Gebit Ragdoll

Naast de vacht is het ook belangrijk om het gebit van je Ragdoll goed te onderhouden. Veel katten krijgen namelijk te maken met gebitsproblemen en met een goede verzorging kun je dit voorkomen. Door goed voedsel te geven en de tanden regelmatig te poetsen houd je het gebit in goede conditie en voorkom je het ontstaan van tandsteen. Het best is om de tanden op dagelijkse basis te poetsen. Kom je hier niet aan toe? Probeer dan in ieder geval eens per week.

Nagelverzorging

Katten hebben van nature scherpe kromme nagels. Om deze nagels in goede conditie te houden en ter voorkoming van bijvoorbeeld kapotte bankstellen is het verstandig om een krabpaal in huis te halen. Door aan deze paal te krabben houdt je kat zijn nagels goed schoon en blijven deze in goede conditie. Daarnaast is het belangrijk om de nagels van je kat af en toe te knippen. Door de nagels te knippen voorkom je vergroeiingen en andere problemen. Gemiddeld gezien moeten de nagels twee tot drie keer per jaar worden geknipt.

Oren en ogen

Naast de verzorging van de nagels is het ook belangrijk dat je de oren en ogen van je kat goed schoonhoudt. Katten kunnen namelijk te maken krijgen met de ophoping van oog- en oorsmeer bij de ogen en de oren. In tegenstelling tot mensen hebben katten moeite om dit zelf schoon te maken waardoor de kans op infecties toeneemt. Wanneer je ziet dat je kat wat vuil bij de ogen en oren heeft zitten is het belangrijk om dit tijdig schoon te maken. Je kan hierbij een ietwat vochtig doekje gebruiken. Het is wel belangrijk dat je niet hetzelfde gedeelte van het doek bij de verschillende ogen en oren gebruikt. Wanneer je dit wel doet loop je de kans dat je een mogelijke infectie veroorzaakt.

Foto: @catterycasadekapel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo casa de kapel
Contact
Kapelstraat 172, 2490 Balen België
+32 489 97 02 66
info@catterycasadekapel.be
Informatie
FIFe_logo
bt_bb_section_top_section_coverage_image