Blog

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Hoe kies je de perfecte krabpaal voor je Ragdoll

11 december 20230

Je staat op het punt een krabpaal aan te schaffen voor je geliefde Ragdoll! Een goede krabpaal is essentieel om hun natuurlijke instincten te bevredigen en je meubels te beschermen. In deze blog bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste krabpaal en hoe je jouw Ragdoll kunt laten wennen aan dit nieuwe, nuttige accessoire.

Waarom Hebben Katten een Krabpaal Nodig?

Katten, inclusief Ragdolls, hebben een aangeboren behoefte om te krabben. Dit doen ze om verschillende redenen te beginnen bij het afbakenen van het territorium.  Katten markeren hun territorium met geurklieren op hun poten. Door te krabben laten ze niet alleen visuele markeringen achter, maar verspreiden ze ook geurstoffen. Nagelverzorging; Krabben helpt katten om hun nagels gezond te houden. Het verwijdert de dode buitenste laag van hun nagels en bevordert de groei van nieuwe, scherpe nagels. Stressvermindering; Krabben kan een stressverlichtende activiteit zijn voor katten. Het stelt hen in staat om spanning af te voeren en hun spieren te strekken.

krabpaal
@gettyimages

Waarop moet je letten bij de Aankoop van een Krabpaal?

  1. Hoogte en Stabiliteit: Ragdolls zijn over het algemeen groter en zwaarder dan veel andere kattenrassen. Zorg ervoor dat de krabpaal hoog genoeg is, zodat ze zich volledig kunnen uitrekken, en dat deze stevig en stabiel is om hun gewicht te dragen.
  2. Verschillende Texturen: Katten houden van variatie. Kies een krabpaal met verschillende texturen, zoals sisal, tapijt en hout. Dit zal hun natuurlijke krabbehoeften beter bevredigen.
  3. Ruimtelijke Indeling: Katten houden ervan om te klimmen, krabben, en zich te verstoppen. Een krabpaal met platforms, schuilplaatsen en krabvlakken op verschillende hoogtes biedt een diversiteit aan activiteiten.
  4. Stevige Basis:  Een brede en stevige basis voorkomt dat de krabpaal omvalt tijdens intensief gebruik. Dit is vooral belangrijk voor Ragdoll katten, die wat zwaarder kunnen zijn.
@gettyimages

Hoe Laat Je Je Ragdoll Kat Aan de Krabpaal Wennen?

Om je Ragdoll aan zijn krabpaal te latten wennen heb ik een paar tips.

  • Zet de krabpaal op een strategische locatie waar je kat vaak komt. Plaats het bijvoorbeeld in de buurt van hun favoriete slaapplek of in de buurt van een raam.
  • Strooi wat kattenkruid of catnip op de krabpaal om de nieuwsgierigheid van je kat te wekken. Kattenkruid of catnip is verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels en kunnen helpen om positieve associaties met de krabpaal te creëren.
  • Als je je kat ziet krabben aan de paal, beloon dit gedrag dan met lof, aandacht of zelfs een traktatie. Positieve versterking zal je kat aanmoedigen om de krabpaal te blijven gebruiken.
  • Wees geduldig en herhaal deze stappen regelmatig. Sommige katten hebben wat meer tijd nodig om aan nieuwe dingen te wennen.

Door aandacht te besteden aan de behoeften van je kat en de juiste krabpaal te kiezen, kun je ervoor zorgen dat ze gelukkig en gezond blijven terwijl ze hun natuurlijke gedrag uiten. Veel krabplezier!

Foto: @gettyimages

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

logo casa de kapel
Contact
Kapelstraat 172, 2490 Balen België
+32 489 97 02 66
info@catterycasadekapel.be
Informatie
FIFe_logo
bt_bb_section_top_section_coverage_image